Kirurgiske stole til robot-, laparoskopi- og mikrokirurgi

En kirurgistol fra VELA Medical er specielt designet til kirurgens arbejde: Sæde, ryg, og armlæn er lavet til at støtte kirurgen, når han udfører en operation fra siddende stilling. Dette er særligt relevant inden for f.eks. tand- og øjenkirurgi, hvor det er yderst vigtigt, at kirurgen har rolige hænder og præcise bevægelser.

En VELA Medical kirurgistol er dog ikke alene en oftalmologisk eller tandkirurgisk stol; kirurger med andre specialer kan også drage fordel af en komfortabel operationsstol. Enhver kirurg, der arbejder siddende – uanset om det er ved et mikroskop, gennem en robot eller direkte ved patienten – bør have adgang til en stol, der understøtter en god arbejdsstilling.

Operationsstolene fra VELA Medical tilbyder netop dette – og mere til.

Vær opmærksom på, at stolene beskrevet her er beregnet til kirurgen. Leder du i stedet efter en stol til patienten, så kan du læse mere her.

Hvorfor er en god operationsstol vigtig?

Udfører du operationer, hvor du primært sidder ned, mens du arbejder? Dette kan eksempelvis være indenfor robotkirurgi, laparoskopi eller mikrokirurgi. Enhver operation der udføres siddende kræver høj komfort, for at du som kirurg har de bedst forudsætninger for et vellykket resultat.

I en undersøgelse af arbejdsrelateret ergonomi rapporterede 64 % af de adspurgte urologer, at de oplever muskulo-skeletale smerter. Og de hyppigste smerteområder er nakke, ryg og skuldre (Gabrielsen et al., 2021). Da urologer er uddannet i næsten alle typer siddende operationer, herunder laparoskopisk, robotassisteret, mikroskopisk og endoskopisk kirurgi, er det antageligt, at disse problemstillinger gælder for siddende operationer uanset det medicinske speciale.

Med en ergonomisk kirurgistol udviklet til dit fag og med dine opgaver for øje, vil du opleve en gennemtænkt siddeoplevelse.

Ved at stolen støtter dig på en måde, så den føles som en naturlig forlængelse af din krop, får du mere kapacitet til at fokusere på opgaven. Forestil dig en stol, der bliver ved med at nage bestemte steder, uanset hvordan du sidder. Du ville, højst sandsynligt, ændre på din siddestilling hele tiden og derved ikke koncentrere dig 100 % om opgaven. Dette vil uundgåeligt påvirke resultatet af dit arbejde.

Sidder du derimod i en stol, der kan tilpasses din krop, får du de bedste forudsætninger for at udføre dit arbejde uden distraktioner. Så forbered dig på at kunne gøre dit arbejde endnu bedre!

Sådan forbedres siddestillingen ved f.eks. robotkirurgi

Mange kirurger ændrer ikke deres siddestilling regelmæssigt. Er du en af dem? En god stol betyder ingenting, hvis du ikke tilegner dig en vane med at rette og justere din siddestilling jævnligt.

Ifølge Lux et al.’s Ergonomic Evaluation and Guidelines for Use of the daVinci Robot System fra 2010, er placeringen af skuldrene i den rigtige vinkel i forhold til biceps den hyppigst forsømte del af en korrekt siddestilling. For at undgå denne faldgrube kan du vælge en stol med armlæn til at støtte dine underarme. Juster armlænet, så du slapper af i skuldrene og din underarm hviler på armlænspuden, så du slapper af i armene. De multi-indstillelige armstøtter sikrer, at dine arme er understøttet, uanset hvilken vinkel du skal arbejde i.

Hvorfor er kirurgistole fra VELA Medical særligt gode?

Hold hygiejnen i top under hele operationen: Med de elektriske, fodbetjente kontrolknapper på VELA ‘Support+’ Kirurgistolen kan du opretholde et sterilt miljø omkring dine hænder og stadig justere dit sæde eller din position. Justeringen er så nøjagtig, at du, uden hjælp fra andre, kan indstille den præcise position, du ønsker under operationen – uden at gå på kompromis med hygiejnen.

Med en kirurgistol fra VELA Medical vil du opleve, hvad det vil sige at blive støttet i sin siddestilling. For at opnå en stabil og god siddestilling er det vigtigt at have en afbalanceret midterlinje i hele kroppen. Disse stole gør den opgave lettere:

Det ergonomiske sæde og ryglæn gør dig i stand til at tilpasse stolen nøjagtigt til din krop, så du får den rette støtte. Når du justerer ryglænet, så det følger ryggens kurve og støtter din lænd, får du friheden til at strække dig, mens du stadig får den støtte, du har brug for, også når du bliver træt i slutningen af en af de lange sessioner.

Med en af disse stole opnår du stabilitet til din krop, arme og hænder, så du kan koncentrere dig om patienten og operationen.

Dette er kun muligt takket være stolens unikke features, såsom et patenteret lændestøttesystem i ryglænet samt elektrisk, fodbetjent centralbremse og højdejustering.

Del glæden og ergonomien med dine kolleger

Det er ikke kun kirurger, der kan drage fordel af en ergonomisk siddemulighed. Dine kolleger på og udenfor operationsstuen kan også drage fordel af den komfort og aflastning, som taburetter og ståstøtter giver. Du sikrer god ergonomi til alle ved at tilbyde et VELA Medical-produkt med god siddekomfort til alle medarbejdere.

 

 

Har du brug for yderligere information?

Kontakt VELA Medical

Ring på +45 96 34 76 00 hvis du har spørgsmål, eller skriv en besked via nedenstående kontaktformular.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Oplysninger

VELA Medical

Gøteborgvej 8-12

9200 Aalborg SV

Danmark

Åbningstider

Mandag – Torsdag

08:00 – 16:00

Fredag

08:00 – 15:00

Lørdag – Søndag

Lukket