Sortér i referencer efter speciale

Røntgen

London, England

Radiografen om VELA ‘Turn+’ Thoraxstolen

Se reference

Oftalmologi

Rotterdam, Holland

Oftalmologistole til klinikken

Vi har altid prioriteret, at det skal være trygt og nemt at være patient på vores klinik.

Se reference

Terapi og træning

Fysioterapi & Ergoterapi, Johannesbad Saarschleife, Tyskland

Fysioterapeutisk teamleder, Johannesbad Saarschleife

Patienterne kan selv sætte sig ned ved træningsenheden efter vi har fået denne stol, da den gode stabilitet og håndbremse bidrager til mere selvstændighed.

Se reference

Oftalmologi

Bruchsal, Tyskland

Øjenlæge Patrick Vivell

Vi har haft vores VELA Medical-stol i et år nu, og både personale og patienter er begejstrede.

Se reference

Røntgen

Sydvestjysk Sygehus

Røntgenstol til patienter

Daglige udfordringer på røntgenafdelingen Mange ældre patienter med gangbesvær eller lettere mobilitetsproblemer At få patienten flyttet til undersøgelse ved apparatur. At få patienten placeret korrekt ift. apparaturet. At holde patienten i ro, imens undersøgelsen foretages.

Se reference

Oftalmologi

Kirurgi

Klinik for øjenlågskirurgi, Vejle

Øjenlågskirurgi – sygeplejersken anbefaler

Daglige udfordringer for den assisterende sygeplejerske: Under operationer er det ofte svært at komme helt tæt på patienten uden at kompromittere ergonomi og opretholde en god siddestilling. Når man assisterer ved en operation, sidder man i forskellige arbejdspositioner, fx når man assisterer med kirurgiredskaber og betjener mikroskopet. En god stol skal kunne understøtte de forskellige siddestillinger.

Se reference

Neonatal

Neonatalafdelingen, Kolding Sygehus

Neonatalstol til forældreomsorg og godt arbejdsmiljø

Daglige udfordringer Mange hvilestole er ikke egnede til at sidde længe i, selvom det er vigtig for forældre og barn at sidde hud-mod-hud. Personalet har dårlige arbejdsstillinger, når de hjælper eller vejleder forældre, imens forældrene sidder med barnet i hvilestolen. Forældrene har brug for hjælp, når de sidder i en hvilestol i lang tid. Når barnet ligger i kuvøse, er det svært at se og røre ved barnet pga. højdeforskellen mellem kuvøsen og hvilestolen. Der er ikke fysisk plads på afdelingen til at have en forældreseng ved alle børn.

Se reference

Terapi og træning

EPI-Zentrum für Physiotherapie, Hamburg

Ergonomi i klinikken – VELA Samba 420

EPI-Zentrum Hamburg er en ambulant fysioterapi praksis med speciale i ortopædi og sportsmedicin, hvilket gør det til et populært sted for alle former for sportsudøvere, herunder også professionelle fra fx HSV og FC St. Pauli m.fl. Viden om ergonomi indgår som en del af behandlingen af patienterne. Alligevel kan det være svært for fysioterapeuterne at sikre, at de også selv tænker på ergonomien i forhold til deres eget arbejdsmiljø, når arbejdsdagen er travl.

Se reference

Terapi og træning

EPI-Zentrum für Physiotherapie, Hamburg

Ergonomi i klinikken – VELA Samba 410

EPI-Zentrum Hamburg er en ambulant fysioterapi praksis med speciale i ortopædi og sportsmedicin, hvilket gør det til et populært sted for alle former for sportsudøvere, herunder også professionelle fra fx HSV og FC St. Pauli m.fl. Patienterne kommer med diagnoser, smerter og gener fx i nakke, ryg og knæ, og EPI-Zentrum tilbyder et bredt spekter af individuelle behandlinger, fx manuel terapi, sportsfysioterapi og rehabilitering.

Se reference

Mammografi

Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg

Patientstol til mammografi

Daglige udfordringer på mammografiafdelingen: At få patienten flyttet til undersøgelse ved apparatur. At få patienten placeret korrekt ift. apparaturet. At holde patienten i ro, imens mammografien foretages. Det er altafgørende for undersøgelsens brugbarhed, at brystet placeres nøjagtigt, så billederne viser det ønskede væv. En VELA Mammografistol hjælper med at få patienten til at sidde helt stille under undersøgelsen.

Se reference

Kirurgi

Klinik for øjenlågskirurgi, Vejle

Øjenlågskirurgi – øjenlægen anbefaler

Daglige udfordringer for øjenlægen: Øjenlæger får ofte smerter i nakken, den øvre del af ryggen og skuldrene på grund af statiske siddestillinger og krævende præcisionsarbejde under operationer. Under operationer er det ofte svært at komme helt tæt på patienten uden at kompromittere ergonomi og opretholde en god siddestilling. Stolerygge er ofte brede og kan begrænse fri bevægelighed for armene under operationer.

Se reference

Sheikh Khalifa Medical City, Abu Dhabi, De forenede Arabiske Emirater

Optimal støtte til ryg og lænd

Daglige udfordringer på Intensiv Smerter i lænden og spændinger i nakken opstår ved uhensigtsmæssige foroverbøjede arbejdsstillinger. At komme helt tæt på patienten uden at kompromittere sin arbejdsposition. Svært at bibeholde lændestøtten ved forskellige arbejdsstillinger. Nødvendigt at ændre arbejdshøjden ved undersøgelser. Arbejdet på Intensiv afdeling er præcisionsarbejde. Der opstår ofte statiske, fastlåste arbejdsstillinger med foroverbøjet ryg og indimellem vrid i ryg og nakke ved lang rækkeafstand for arme og hænder. En VELA ståstøttestol yder støtte i arbejdsstillingen både i forhold til korrekt arbejdshøjde og støtte i ryg og lænd

Se reference

Kirurgi

Universitetshospital Fossvogur, Reykjavik, Island

Kirurgistol

Daglige udfordringer på kirurgisk afdeling Foroverbøjet arbejdsstilling kan resultere i smerter i nakke, skuldre og lænderyg. Det er meget krævende at bibeholde rolige hænder og bevægelser gennem mange timers operation. At bibeholde sterilitet og et godt work flow med skiftende arbejdsstillinger På kirurgisk afdeling er der vanskelige og krævende procedurer, hvor kirurgens holdning bliver kompromitteret af statiske arbejdsstillinger, hvor især skuldrene bliver belastede. Neurokirurgi, øre-næse-hals kirurgi og karkirurgi kræver høj grad af præcision og nøjagtighed, hvorfor kirurgerne har brug for ekstra støtte til især arme og skuldre.

Se reference

Dental

Tandlæge Skovsgaard, Assentoft, Randers, Danmark

God ergonomi i tandlægeklinikken

I 2007 blev stolen VELA Dentalstol udviklet i samarbejde med Herluf Skovsgaard. Stolen er særdeles velegnet til tandlæger og assistenter, der dagligt arbejder i fremadlænede, statiske og krævende arbejdsstillinger. Udover at arbejde i sin klinik, udvikle klinikudstyr og udvikle workstations, har Herluf Skovsgaard en omfattende kursusvirksomhed i hele verden. Her underviser han tandlæger og assistenter om arbejdsmetoder og klinikindretning.

Se reference

Røntgen

Aalborg Universitetshospital

Alsidig stol til røntgenundersøgelser

Radiologisk afdeling er en højt specialiseret afdeling, hvor der årligt foretages 220.000 undersøgelser og behandlinger. Afdelingen modtager patienter fra akutmodtagelsen og fra forskellige sengeafdelinger. Patienterne henvises til undersøgelse af alle dele af bevægeapparatet, svære skolioser og lungeundersøgelser. De fleste patienter er gående og selvhjulpne, men adskillige har mobilitetsproblemer eller er på anden måde gangbesværede, og har derfor behov for at sidde ned og få støtte ved undersøgelsen.

Se reference

Mammografi

Nottingham City Hospital, UK

Bedre mammografiscreeninger

På Nottingham City Hospital var formålet med en VELA Mammografistol, at gøre det nemmere at foretage mammografier for de ansatte, der ikke er så høje, da de har en dårlig arbejdsstilling. Stolen blev dog hurtigt populær blandt de andre ansatte, og patienterne foretrækker den ’nye’ screeningmetode. Daglige udfordringer i mammografiafdelingen At flytte patienten over til screeningsapparatet At positionere patienten for at sikre et nøjagtigt billede af brystvævet At stabilisere patienten imens mammografien udføres At sikre en ergonomisk arbejdsstilling for sundhedspersonalet så de undgår dårlige arbejdsstillinger, og smerter forebygges   Med en VELA Mammografistol holdes patienten i samme stilling under undersøgelsen. Samtidig sikrer den en optimal arbejdsstilling for de ansatte.

Se reference

Mammografi

Queen Elizabeth II Hospital, UK

QE2 brystscreeningsenhed

Se reference

Oftalmologi

Vendsyssels øjeklinik, Danmark

Fru Wary, funktionel sygeplejerske

Se reference

Mammografi

Universitetshospital Hamburg-Eppendorf, Tyskland

Center for Mammografi, Radiologi og Endoskopi UKE

Se reference

Røntgen

University Medical Center Göttingen, Tyskland

Diagnostisk Institut – Interventionel Radiologi UMD

Se reference

Har du brug for yderligere information?

Kontakt VELA Medical

Ring på +45 96 34 76 00 hvis du har spørgsmål, eller skriv en besked via nedenstående kontaktformular.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Oplysninger

VELA Medical

Gøteborgvej 8-12

9200 Aalborg SV

Danmark

Åbningstider

Mandag – Torsdag

08:00 – 16:00

Fredag

08:00 – 15:00

Lørdag – Søndag

Lukket