Sortér i referencer efter speciale

Kirurgi

Bariatri

Eye Services, Plastic, Thoracic, and Breast Surgery

Forbedring af patientpleje med VELA ‘Bariatrisk+’ Patientstol

VELA ‘Bariatrisk+’ Patientstol bliver brugt i Øjenafdelingen og i øjeblikket til laserkirurgi. De har også et synstestlokale ved siden af behandlingsrummet, der også kan bruge den med deres udstyr.

Se reference

Kirurgi

Harley Street Centre for Endodontics

En kirurgistol designet til perfektion

Læs hvad Dr. Trevor Lamb fortæller om VELA ‘Support+’ Kirurgistolen.

Se reference

Mammografi

Samuel Rodgers Health Center, Kansas City, USA

Mammografistolen forbedrer patientkomfort og billedkvalitet

Læs hvad Imaging Director Renee Jeria siger om VELA Mammografistolen.

Se reference

Mammografi

Centre de Santé i Frankrig

Mammografistolen gør en stor forskel i deres hverdag

Da personalet hos Centre de Santé i Frankrig så VELA Medical mammografistolen for første gang var deres umiddelbare tanke, at stolen var for stor. Den var i hvert fald væsentligt større end den taburet, de brugte til mammografiundersøgelser på daværende tidspunkt.   Men efter et stykke tid, da Stedfortrædende Direktør Camille Koudrine spurgte personalet, om de var klar til at sende mammografistolen retur, svarede de enstemmigt nej.   Stolen havde nemlig gjort en stor forskel i deres hverdag. Det havde Sournay Ly, der er Ansvarlig for Medicinsk Billedbehandling, også bemærket i hendes daglige gang med personalet.  

Se reference

Neonatal

Fulda Hospital gAG

Hud-til-hud-kontakt og elektriske udstigningshjælp

Se reference

Neonatal

Vivantes Hospital i Friedrichshain Berlin

Hud-til-hud med de meget små for-tidligt-fødte

Se reference

Prøvetagning

Aalborg, Danmark

Effektiv patienthåndtering og ergonomisk arbejdsstilling

Hos Lægerne Sauers Plads tager man mere end 30 blodprøver om dagen, og med mange patienter med forskellig højde og drøjde på en dag, er det vigtigt at have en god arbejdsstilling, med en optimal patientpositionering og en hurtig og nem omstilling af stolen. Derfor er Kristina Burmølle Andersen, som er bioanalytiker i klinikken, særligt glad for VELA ‘Advance’ Prøvetagningsstol.

Se reference

Oftalmologi

Aalborg, Danmark

Hurtigere, mere sikker transport mellem undersøgelsesapparater

I øjenklinikken i Aalborg er klinikpersonalet hurtigt blevet meget glad for den nye måde at håndtere og transportere patienter på. Ifølge øjenlæge og indehaver, Ghassan Muhammad er stolen en stor hjælp til at gennemføre de mange forskellige undersøgelser, som han og hans kolleger udfører hver eneste dag. Stolen gør det særligt nemt at håndtere patienter, der ankommer med stok, rollator eller ledsager. De dårligt gående patienter bliver med det samme modtaget med VELA ’Move+’ Oftalmologi-stolen.

Se reference

Mammografi

Stuttgart, Tyskland

Stolen gør en mærkbar forskel for patientoplevelsen og billedkvaliteten

Ifølge ledende radiograf, Miriam Weber, gør VELA Medical mammografistolen en mærkbar forskel for patientoplevelsen og for kvaliteten af ​​mammografi. Hun og hendes kolleger i mammografiafdelingen i Stuttgart-Esslingen bruger stolen til kvinder, der på grund af sygdom eller andre årsager ikke kan stå op under undersøgelsen. De bruger også stolen i situationer, hvor kvinden er bedre i stand til at få foretaget en mammografi, mens hun sidder.

Se reference

Mammografi

Tampa, Florida

Patienten sidder sikkert og stabilt under mammografiundersøgelse

Erin L. og hendes kolleger på klinikken i Tampa, Florida, har ofte haft problemer med at få korrekte billeder af patientens brystvæv. De havde bl.a. disse udfordringer: – deres daværende patientstol kunne ikke komme ind under deres nyeste udstyr til billeddannelse af brystet (MBI) – på den gamle stol kunne hjulene ikke låses, så patienterne måtte holde fast i maskinen for at kunne stabilisere sig – scanningsbilleder blev ofte dårlige og uklare – eneste alternativ var at lade patienterne stå op i op til 10 minutter   Sådan her hjælper VELA Mammografistolen med at forbedre undersøgelserne for både patienter og sundhedspersonale på TGH Imaging Powered by Tower: Stolen kan hæves og sænkes via en håndbetjening, så patienten kan sidde sikkert og behageligt under hele undersøgelsen. Stolens armlæn kan let indstilles eller klappes helt væk, så stolen kan flyttes ind under apparaturet.

Se reference

Neonatal

Mor og barn center, Reinier de Graaf Hospital, Holland

Perfekt stol til hud-mod-hud-kontakt

Se reference

Mammografi

Windsor, England

VELA Mammografistolen er simpelthen fantastisk

Efter min mening er VELA Mammografistolen simpelthen helt fantastisk.

Se reference

Oftalmologi

Cambridge, England

Nye oftalmologistole fra VELA

Det har gjort en kæmpe forskel for vores daglige flow at få de nye VELA-stole.

Se reference

Røntgen

London, England

Radiografen om VELA ‘Turn+’ Thoraxstolen

Se reference

Oftalmologi

Rotterdam, Holland

Oftalmologistole til klinikken

Vi har altid prioriteret, at det skal være trygt og nemt at være patient på vores klinik.

Se reference

Terapi og træning

Fysioterapi & Ergoterapi, Johannesbad Saarschleife, Tyskland

Fysioterapeutisk teamleder, Johannesbad Saarschleife

Patienterne kan selv sætte sig ned ved træningsenheden efter vi har fået denne stol, da den gode stabilitet og håndbremse bidrager til mere selvstændighed.

Se reference

Oftalmologi

Bruchsal, Tyskland

Øjenlæge Patrick Vivell

Vi har haft vores VELA Medical-stol i et år nu, og både personale og patienter er begejstrede.

Se reference

Røntgen

Sydvestjysk Sygehus

Røntgenstol til patienter

Daglige udfordringer på røntgenafdelingen Mange ældre patienter med gangbesvær eller lettere mobilitetsproblemer At få patienten flyttet til undersøgelse ved apparatur. At få patienten placeret korrekt ift. apparaturet. At holde patienten i ro, imens undersøgelsen foretages.

Se reference

Oftalmologi

Kirurgi

Klinik for øjenlågskirurgi, Vejle

Øjenlågskirurgi – sygeplejersken anbefaler

Daglige udfordringer for den assisterende sygeplejerske: Under operationer er det ofte svært at komme helt tæt på patienten uden at kompromittere ergonomi og opretholde en god siddestilling. Når man assisterer ved en operation, sidder man i forskellige arbejdspositioner, fx når man assisterer med kirurgiredskaber og betjener mikroskopet. En god stol skal kunne understøtte de forskellige siddestillinger.

Se reference

Neonatal

Neonatalafdelingen, Kolding Sygehus

Neonatalstol til forældreomsorg og godt arbejdsmiljø

Daglige udfordringer Mange hvilestole er ikke egnede til at sidde længe i, selvom det er vigtig for forældre og barn at sidde hud-mod-hud. Personalet har dårlige arbejdsstillinger, når de hjælper eller vejleder forældre, imens forældrene sidder med barnet i hvilestolen. Forældrene har brug for hjælp, når de sidder i en hvilestol i lang tid. Når barnet ligger i kuvøse, er det svært at se og røre ved barnet pga. højdeforskellen mellem kuvøsen og hvilestolen. Der er ikke fysisk plads på afdelingen til at have en forældreseng ved alle børn.

Se reference

Terapi og træning

EPI-Zentrum für Physiotherapie, Hamburg

Ergonomi i klinikken – VELA Samba 420

EPI-Zentrum Hamburg er en ambulant fysioterapi praksis med speciale i ortopædi og sportsmedicin, hvilket gør det til et populært sted for alle former for sportsudøvere, herunder også professionelle fra fx HSV og FC St. Pauli m.fl. Viden om ergonomi indgår som en del af behandlingen af patienterne. Alligevel kan det være svært for fysioterapeuterne at sikre, at de også selv tænker på ergonomien i forhold til deres eget arbejdsmiljø, når arbejdsdagen er travl.

Se reference

Terapi og træning

EPI-Zentrum für Physiotherapie, Hamburg

Ergonomi i klinikken – VELA Samba 410

EPI-Zentrum Hamburg er en ambulant fysioterapi praksis med speciale i ortopædi og sportsmedicin, hvilket gør det til et populært sted for alle former for sportsudøvere, herunder også professionelle fra fx HSV og FC St. Pauli m.fl. Patienterne kommer med diagnoser, smerter og gener fx i nakke, ryg og knæ, og EPI-Zentrum tilbyder et bredt spekter af individuelle behandlinger, fx manuel terapi, sportsfysioterapi og rehabilitering.

Se reference

Mammografi

Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg

Patientstol til mammografi

Daglige udfordringer på mammografiafdelingen: At få patienten flyttet til undersøgelse ved apparatur. At få patienten placeret korrekt ift. apparaturet. At holde patienten i ro, imens mammografien foretages. Det er altafgørende for undersøgelsens brugbarhed, at brystet placeres nøjagtigt, så billederne viser det ønskede væv. En VELA Mammografistol hjælper med at få patienten til at sidde helt stille under undersøgelsen.

Se reference

Kirurgi

Klinik for øjenlågskirurgi, Vejle

Øjenlågskirurgi – øjenlægen anbefaler

Daglige udfordringer for øjenlægen: Øjenlæger får ofte smerter i nakken, den øvre del af ryggen og skuldrene på grund af statiske siddestillinger og krævende præcisionsarbejde under operationer. Under operationer er det ofte svært at komme helt tæt på patienten uden at kompromittere ergonomi og opretholde en god siddestilling. Stolerygge er ofte brede og kan begrænse fri bevægelighed for armene under operationer.

Se reference

Sheikh Khalifa Medical City, Abu Dhabi, De forenede Arabiske Emirater

Optimal støtte til ryg og lænd

Daglige udfordringer på Intensiv Smerter i lænden og spændinger i nakken opstår ved uhensigtsmæssige foroverbøjede arbejdsstillinger. At komme helt tæt på patienten uden at kompromittere sin arbejdsposition. Svært at bibeholde lændestøtten ved forskellige arbejdsstillinger. Nødvendigt at ændre arbejdshøjden ved undersøgelser. Arbejdet på Intensiv afdeling er præcisionsarbejde. Der opstår ofte statiske, fastlåste arbejdsstillinger med foroverbøjet ryg og indimellem vrid i ryg og nakke ved lang rækkeafstand for arme og hænder. En VELA ståstøttestol yder støtte i arbejdsstillingen både i forhold til korrekt arbejdshøjde og støtte i ryg og lænd

Se reference

Kirurgi

Universitetshospital Fossvogur, Reykjavik, Island

Kirurgen anbefaler

Daglige udfordringer på kirurgisk afdeling Foroverbøjet arbejdsstilling kan resultere i smerter i nakke, skuldre og lænderyg. Det er meget krævende at bibeholde rolige hænder og bevægelser gennem mange timers operation. At bibeholde sterilitet og et godt work flow med skiftende arbejdsstillinger På kirurgisk afdeling er der vanskelige og krævende procedurer, hvor kirurgens holdning bliver kompromitteret af statiske arbejdsstillinger, hvor især skuldrene bliver belastede. Neurokirurgi, øre-næse-hals kirurgi og karkirurgi kræver høj grad af præcision og nøjagtighed, hvorfor kirurgerne har brug for ekstra støtte til især arme og skuldre.

Se reference

Dental

Tandlæge Skovsgaard, Assentoft, Randers, Danmark

God ergonomi i tandlægeklinikken

I 2007 blev stolen VELA Dentalstol udviklet i samarbejde med Herluf Skovsgaard. Stolen er særdeles velegnet til tandlæger og assistenter, der dagligt arbejder i fremadlænede, statiske og krævende arbejdsstillinger. Udover at arbejde i sin klinik, udvikle klinikudstyr og udvikle workstations, har Herluf Skovsgaard en omfattende kursusvirksomhed i hele verden. Her underviser han tandlæger og assistenter om arbejdsmetoder og klinikindretning.

Se reference

Røntgen

Aalborg Universitetshospital

Alsidig stol til røntgenundersøgelser

Radiologisk afdeling er en højt specialiseret afdeling, hvor der årligt foretages 220.000 undersøgelser og behandlinger. Afdelingen modtager patienter fra akutmodtagelsen og fra forskellige sengeafdelinger. Patienterne henvises til undersøgelse af alle dele af bevægeapparatet, svære skolioser og lungeundersøgelser. De fleste patienter er gående og selvhjulpne, men adskillige har mobilitetsproblemer eller er på anden måde gangbesværede, og har derfor behov for at sidde ned og få støtte ved undersøgelsen.

Se reference

Mammografi

Nottingham City Hospital, UK

Bedre mammografiscreeninger

På Nottingham City Hospital var formålet med en VELA Mammografistol, at gøre det nemmere at foretage mammografier for de ansatte, der ikke er så høje, da de har en dårlig arbejdsstilling. Stolen blev dog hurtigt populær blandt de andre ansatte, og patienterne foretrækker den ’nye’ screeningmetode. Daglige udfordringer i mammografiafdelingen At flytte patienten over til screeningsapparatet At positionere patienten for at sikre et nøjagtigt billede af brystvævet At stabilisere patienten imens mammografien udføres At sikre en ergonomisk arbejdsstilling for sundhedspersonalet så de undgår dårlige arbejdsstillinger, og smerter forebygges   Med en VELA Mammografistol holdes patienten i samme stilling under undersøgelsen. Samtidig sikrer den en optimal arbejdsstilling for de ansatte.

Se reference

Mammografi

Queen Elizabeth II Hospital, UK

QE2 brystscreeningsenhed

Se reference

Oftalmologi

Vendsyssels øjeklinik, Danmark

Fru Wary, funktionel sygeplejerske

Se reference

Mammografi

Universitetshospital Hamburg-Eppendorf, Tyskland

Center for Mammografi, Radiologi og Endoskopi UKE

Se reference

Røntgen

University Medical Center Göttingen, Tyskland

Diagnostisk Institut – Interventionel Radiologi UMD

Se reference

Har du brug for yderligere information?

Kontakt VELA Medical

Ring på +45 96 34 76 00 hvis du har spørgsmål, eller skriv en besked via nedenstående kontaktformular.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Oplysninger

VELA Medical

Gøteborgvej 8-12

9200 Aalborg SV

Danmark

Åbningstider

Mandag – Torsdag

08:00 – 16:00

Fredag

08:00 – 15:00

Lørdag – Søndag

Lukket