Daglige udfordringer på røntgenafdelingen

Mange ældre patienter med gangbesvær eller lettere mobilitetsproblemer

At få patienten flyttet til undersøgelse ved apparatur.

At få patienten placeret korrekt ift. apparaturet.

At holde patienten i ro, imens undersøgelsen foretages.

Radiografen om VELA røntgenstol

Stolen sparer tid og letter mødet med patienten, da stolen kan gøres klar før patienten kommer ind. Stolen flyttes og placeres nemt og hurtigt over til apparaturet.

Patienten sidder komfortabelt og stabilt, da stolen har ergonomisk sæde og ryg, der er kraftigt polstrede.

Stolen højdeindstilles nemt via el-betjening, så patienten sidder korrekt i forhold til apparaturet. Er der brug for, at patienten kommer tættere på eller i bedre position kan ryggen tages af eller armlænene kan flyttes op og ned – fx ned i niveau med sædet.

Stolen sikrer, at patienten sidder komfortabelt og helt stille ved undersøgelsen, da stolen står helt fast, når den er bremset. De store hjul og centralbremsen giver maksimal sikkerhed og stabilitet for både patient og radiografer.

Stolens armlæn kan bruges som afsæt, når patienterne skal til og fra stolen. Det medvirker til en effektiv proces og gør, at vi, personalet, ikke overanstrenger os ved de mange daglige forflytninger.

Kundeinformation

Sted: Sydvestjysk Sygehus

Afdeling: Radiologisk afdeling

Om: Radiologisk afdeling er en moderne, fuldt digitaliseret billeddiagnostisk afdeling, hvor der årligt udføres 140.000 undersøgelser og behandlinger, f.eks. MR og CT-skanning, ultralyd og røntgen. Afdelingen modtager patienter til røntgen af hovedsageligt bevægeapparatet.

logo

Læs mere om stolen her