Daglige udfordringer

Mange hvilestole er ikke egnede til at sidde længe i, selvom det er vigtig for forældre og barn at sidde hud-mod-hud.

Personalet har dårlige arbejdsstillinger, når de hjælper eller vejleder forældre, imens forældrene sidder med barnet i hvilestolen.

Forældrene har brug for hjælp, når de sidder i en hvilestol i lang tid.

Når barnet ligger i kuvøse, er det svært at se og røre ved barnet pga. højdeforskellen mellem kuvøsen og hvilestolen.

Der er ikke fysisk plads på afdelingen til at have en forældreseng ved alle børn.

Betty Nørgaard, Kvalitetskoordinator, om VELA ’Neonatal’-stol

Stolen hjælper forældrene til at være selvhjulpne. Tidligere skulle de have hjælp, fx til at få en pude ind under den ene arm. Så skulle de have hjælp til at hente mælk, fordi de ikke kunne nå den. Når forældrene sidder i denne stol, kan de selv regulere om stolen lige skal ændres lidt – de skal måske lidt længere tilbage i ryggen, eller have benene lidt op. Det betyder faktisk rigtig meget for forældrene, at de selv kan klare de små opgaver, imens de sidder med deres barn.

Personalet får bedre arbejdsmiljø, da stolen nemt kan hæves og sænkes i højden via fjernbetjening. Der betyder, at personalet ikke mere står med foroverbøjet ryg eller står og vrider sig, når de vejleder, fx i at amme, eller skal hjælpe forældrene, hvilket ofte var tilfældet med vores daværende hvilestole.

Stolen ser hjemlig ud, og i og med, at forældrene er i det her sygehusmiljø i lang tid, så betyder det noget, at det ser lidt hyggeligt ud.

Stolen er komfortabel, så forældrene kan sidde med deres barn i stolen i lang tid, også uden at få ondt.

Kundeinformation

Reference: Betty Nørgaard, Kvalitetskoordinator, Post.doc

Afdeling: Neonatalafdelingen, Kolding Sygehus

Om: Neonatalafdelingen er en specialafdeling, som, gennem høj faglighed, varetager pleje og behandling af for tidligt fødte samt syge nyfødte. Neonatalafdelingen har stort fokus på de indlagte børns udvikling og hele familiens trivsel.

Læs mere om stolen her