I 2007 blev stolen VELA Dentalstol udviklet i samarbejde med Herluf Skovsgaard. Stolen er særdeles velegnet til tandlæger og assistenter, der dagligt arbejder i fremadlænede, statiske og krævende arbejdsstillinger.
Udover at arbejde i sin klinik, udvikle klinikudstyr og udvikle workstations, har Herluf Skovsgaard en omfattende kursusvirksomhed i hele verden.
Her underviser han tandlæger og assistenter om arbejdsmetoder og klinikindretning.

TANDLÆGEN OM VELA DENTALSTOL

Det elegante og smalle, ergonomisk kurvede ryglæn begrænser ikke min bevægelighed i arme og skuldre.

Det korte sæde giver mig en god støtteflade, da det er opbygget med forskellige typer skum og med afrundet forkant.

Ved pauser og patientsamtaler, hvor jeg ikke har brug for at læne mig fremad kan jeg læne mig lidt tilbage og slappe af med støtte fra det smalle ryglæn.

Stolen sikrer en sund ryg, især når assistenten og jeg er nødt til at læne os fremad, når vi skal se ned i patientens mund for at kunne arbejde.

Ryggen er i balance, lændesvajet bevares når jeg læner mig forover, jeg undgår at runde ryggen, bruskskiverne i rygsøjlen bliver ensartet belastet og lårene skråner nedad – og jeg forebygger gener i ryggen.

Stolen giver mulighed for to forskellige siddestillinger – en god fremoverbøjet stilling og en pause/afslappet stilling

Sædeknuderne, der bærer kroppens vægt i siddende stilling, understøttes vandret, så jeg ikke skrider fremad. Ved at kippe sædet få grader frem-ad sidder jeg behageligt med skrånende lår og ryggen i balance.

Kundeinformation

Sted: Tandlæge Skovsgaard, Assentoft, Randers, Danmark

Tandlæge: Herluf Skovsgaard

logo

Læs mere om stolen her