På Nottingham City Hospital var formålet med en VELA Mammografistol, at gøre det nemmere at foretage mammografier for de ansatte, der ikke er så høje, da de har en dårlig arbejdsstilling. Stolen blev dog hurtigt populær blandt de andre ansatte, og patienterne foretrækker den ’nye’ screeningmetode.

Daglige udfordringer i mammografiafdelingen

At flytte patienten over til screeningsapparatet

At positionere patienten for at sikre et nøjagtigt billede af brystvævet

At stabilisere patienten imens mammografien udføres

At sikre en ergonomisk arbejdsstilling for sundhedspersonalet så de undgår dårlige arbejdsstillinger, og smerter forebygges

 

Med en VELA Mammografistol holdes patienten i samme stilling under undersøgelsen. Samtidig sikrer den en optimal arbejdsstilling for de ansatte.

Hvad radiografen siger om VELA Mammografistolen:

Stolen er nem at bruge, og den hjælper os, så vi kan få patienterne helt tæt på screeningsapparatet. Stolen var indkøbt som en hjælp til de ansatte, der ikke er så høje, men den er også hurtigt blevet populær blandt de andre ansatte.

Patienterne fortrækker denne ’nye’ screeningmetode nu. Før i tiden var patienten nødt til at stå op eller bruge en kørestol, hvis de ikke selv kunne stå stille nok til, at screeningen kunne udføres. Kørestolen var sidste udvej, da vores patienter, uanset om de er handicappede eller har andre bevægelsesvanskeligheder, ikke bryder sig om, at skulle bruge en kørestol til undersøgelsen.

Det er nemt at flytte denne stolen rundt, også med større patienter. Når patienten har sat sig ned, kan vi foretage små ændringer i siddestillingen, som både sikrer vores arbejdsstilling, og reducerer spændinger og ubehag i ryg og skuldre samtidig med, at vi opnår den bedste screening. Skubbebøjlen og hjulene gør, at stolen er endnu nemmere at flytte rundt end en kørestol eller kontorstol.

Armlænet kan komme i niveau med sædet, hvilket gør det nemt at flytte patienten fra deres kørestol og over på stolen. Hvis de efterfølgende skal flyttes fra et rum til et andet eller til en anden afdeling, behøver vi ikke flytte dem over i en kørestol, da de bare kan flyttes i Mammografistolen.

Når patienten sidder i en vinkel på 90°, bliver der lukket for maven, hvilket gør det svært at foretage en screening. Med Mammografistolen er der mulighed for at vippe sæde og åbne vinklen ved hoften/maven lidt op. Armlænene gør, at patienten føler sig godt tilpas, og at hun sidder sikkert.

Patientstolens elektriske højdeindstilling er en virkelig god funktion. Det betyder, at stolen kan indstilles i højden, så screeningen er behagelig for alle uanset patientens og sundhedspersonalets højde. De justerbare armlæn gør, at vi kan stå tæt ved patienten, hvilket hjælper os til lettere at berolige nervøse eller dårlige patienter.”  

Kundeinformation

Sted: Nottingham City Hospital

Afdeling: Mammografi

Om afdelingen: Mammografiafdelingen hører under Røntgenafdelingen. Her modtages primært patienter, der er blevet henvist af deres egen læge samt patienter, som deltager i screeningprogrammer for mammografier og vævsprøver. Patienterne kan være kørestolsbrugere, eller have andre problemer der gør, at de bliver nødt til at sidde ned under undersøgelser, som ellers primært forgår stående.

logo

Læs mere om stolen her