Radiologisk afdeling er en højt specialiseret afdeling, hvor der årligt foretages 220.000 undersøgelser og behandlinger.
Afdelingen modtager patienter fra akutmodtagelsen og fra forskellige sengeafdelinger.
Patienterne henvises til undersøgelse af alle dele af bevægeapparatet, svære skolioser og lungeundersøgelser.
De fleste patienter er gående og selvhjulpne, men adskillige har mobilitetsproblemer eller er på anden måde gangbesværede,
og har derfor behov for at sidde ned og få støtte ved undersøgelsen.

Radiografen om VELA 'Turn+' Thoraxstol

Stolen flyttes let og hurtig rundt i rummet og placeres nemt ved det forskellige røntgenudstyr, samtidig kan patienten nemt flyttes og roteres i stolen.

Centralbremsen er virkelig god. Den aktiveres nemt og hurtigt med fodpedalen bag på stolen. Stolen står helt stille og stabilt, når den er bremset. Det giver tryghed og stabilitet for både patienten og personalet.

Sædets elektriske højdeindstilling tilpasses nemt og hurtigt i forhold til leje og apparatur, via kontakten under armlænet.

Patienten sidder komfortabelt og stabilt, da stolen har et ergonomisk, polstret sæde, et lille, indstilleligt ryglæn, som støtter kroppen, samt højdeindstillelige armlæn. Også patienter med skoliose kan sidde i stolen ved undersøgelserne, evt. med støtte fra personalet.

Med den lille ryg indstillet i laveste position, bliver der mulighed for undersøgelse af lungerne – selv når patienten har behov for at sidde ned. Armlænene kan nemt indstilles så lavt, at man kan se hele kroppen.

Kundeinformation

Sted: Aalborg Universitetshospital

Afdeling: Radiologisk afdeling

Radiograf: Elsebeth Hergaard

logo

Læs mere om stolen her